Jakt

11/24/2012

0 Comments

 
Jag , leffe & hundarna passade på att fara till skogen då det var en regn fri dag ( helt otroligt) och jaga. Yra blev salig när hon förstog vad som var på gång för Tazza var det premiär. Vi såg och leffe fick skjuta men ingen fågel med hem tyvärr. Men bra träning för hundarna och framför allt för Tazza som fick gå långa stunder vid min sida och bara titta på  vilket hon gjorde mycket bra. Fick nu även testa skott på närmare håll och det gick bra. Vi avslutade med att grilla korv mums tyckte hundarna:) och även vi.
Nu ligger dom nybadade och snarkar i köket så det blir en lugn kväll imorgon ska vi ut och träffa tomten. 
 
Är som sagt inte den flitigaste att skriva på denna sida men det händer ibland. Har hunnit med en massa träning och en utställning under hösten.
Med Yra har vi fortfarande fokus på vilt spåret så där är målet att starta i vår. men vi vill träna lite till så att det blir riktigt bra då vi vet att vi har en duktig hund. På jakten har vi tagit det lugnt hon har varit med men bara jobbat när hon varit lugn alltså har det blivit mycket passivitet,
Hon har även hunnit med en del praktisk jakt så jag tror att hösten varit helt ok för hennes del.
Var i okt på utställning i Boden med et texellent och bra kritik.
med
Vad gäller Tazza så är hon en dam som växer så det knakar hon har också utställningsdebuterat i Boden med bra kritik.
Med träning så tar vi ett steg i taget  jobbar mycket med följsamhet och lydnad. Hon är rolig och lätt att jobba med då hon vill jobba tillsammans med mig.
Vi har under hösten haft träningsdagar med vår suveräna uppfödare ;) då vi provat på en massa olika övningar och fått massor med bra tips och ideer Tack Anneli:). Vi har bla provat vilt av olika sorter vilket gick bra med snabba och bra upptag vilket kändes mycket bra. Har provat lite fält , markeringar och börjat med lite linje tag   vilket har gått över förväntan.
Det känns spännande och vi ser fram emot en vår med mycket träning..