Jag och Yra debuterade i Lk1. Vi hade drygt 2 veckors effektiv träningstid, vilket faktiskt gav resultat. Jag och Yra fick ett uppsving rent allmänt när fokus endast låg på en sak. I vanliga fall är det jag som är allt i allo tränaren, dvs lite lydnad, lite agility och lite jakt. Men under dessa veckor blev lydnaden våran grej, vilket har varit ruskigt roligt. Istället för att jag ska förklara allting om tävlingen får ni istället titta på denna film.

Jag kan säga att jag är nöjd. Hade vi fixat stående hade vi haft ett andrapris. Det är bara att fortsätta och träna för vi ska ha ett förstapris. Yra tycker det är så fruktansvärt roligt! Det var en lärorik dag både för mig och min kompanjon, jag tror vi båda fick med oss några kloka tankar hem.

/ Ida
 
Nu är det Ida som skriver. Jag har under sommaren tränat lydnad med Yra, just nu är det egentligen bara ställandet som är aningen ringrostigt. Om jag vågar skulle jag vilja prova starta Yra i lydnadsklass 1. Men då måste man ju våga, vilket kan vara ett problem. Annars får jag väl bara lära henne så det sitter som smäck, bara för skoj skull.