I dag har vi lagt spår åt yra och provat en återgång. Spåret hadde legat ca 7 tim, jag lät Yra leta upp spårstart vilket gick utan problem, När vi kom till återgången så löste yra den snabbt och effektivt jag måste säga att jag blir imponerad av henne hur duktig hon är.
Körde lite apportering med Tazza och hon är snabb ut och snabb in, oftas så kommer hon hela vägen in men ibland så stannar hon framför med stora ögon som undrar vart godiset är hon är bara för go.
Under helgen så var vi i stugan och då var hon snabbt ute i vattnet och när Yra simmade ut så simmade hon efter utan problem. En cool tjej alltså ;) 
 
Första agiliypasset sedan förra sommaren är avklarat. Det började aningen ringrostigt men snabbt fick vi flyt och kontakten mellan oss var riktigt bra! Då Yra inte haft problem med vippbrädan var jag lite osäker om jag skulle prova den. Efter några varv på banan jag satt upp som fokuserade på framförbyten provade jag lite andra hinder bara för att se om hon kom ihåg dem. Jag vävde då in "gungan" i dem och vipps så var hon över den utan problem. Jag blev lite chockad då jag anat att det skulle bli ett stort träningsmoment i sommar. Men antagligen har hon väl mognat i sitt självförtroende, vilket är ruskigt kul!

Det lär bli många timmar som spenderas på banan i sommar. Funderar även på att starta henne på en officiell tävling, men vi får väl se om jag vågar!

/ Ida
 
Idag har vi varit till Överkalix och startat på viltdpår med Yra det var lite pirrigt måste jag erkänna. Vi gick för en Dommare som heter Göran Johansson.Vi hadde ett spår med bra och varierad terräng.Yra gjorde ett mycket bra spår klarade de två första vinklarna utan problem vinkel 3-4 med att ringa , bloduppehållet var inget bekymmer. Yra blev godkänd i anlagsklass men det vi måste jobba vidare på är att få ner henne i tempo spåret tog idag 10 min, men domaren tyckte hon var en duktig men nog så ivrig spårare så det är bara att jobba vidare.
Nu har Leif tagit över Yra för att föra henne på jakten, jag känner att vi ( hon och jag kört fast) så nu jobbar dom stenhårt med att bli tyst och så här långt ser det bra ut.

En lite uppdatering ang Tazza är på sin plats hon är en otroligt go och cool liten tjej. Verkar inte finnas mycket som kan rubba henne. Hon är lättlärd och uppmärksam tar ordentlig kontakt när man jobbar med henne. Hon har idagsläget en mycket klar on/off knapp kan lägga sig och sova när som helst, lugn och stabil när vi lämnar henne ensam inne både med och utan Yra med andra ord så är vi helnöjd med henne.