Mamma ligger lite på latsidan på att skriva här känns det som .. Jag och min brune kompanjon har tränat ganska mycket agility de senaste dagarna. Fokus har legat på slalom, vippbrädan och olika sidbyten. Vi börjar få riktigt flyt i slalomen, ibland missas det en pinne eller två. Men nu behöver man inte locka henne runt pinnarna längre. När det gäller sidbyten så har både jag och hunden mycket lättare med det när jag byter sida bakom henne istället för framför. Men ska nöta ordentligt på framförbyten i en massa olika situationer!

Det går helt klart framåt och tillslut kanske man kan börja fundera på att starta henne. Men det är nog ett tag tills dess!
 
Jag har varit och tränat agility med Yra för någon dag sedan. Hon är helt sjukt het på hindren, och det är både positivt och negativt. Ibland blir det lite fel bara för att hon vill så hemskt mycket, men bättre det än att jag måste mana på henne. Det enda vi just nu jobbar extra med är vippbrädan, den är fortfarande lite läskig men det blir bättre och bättre för varje gång. Slalomen måste även justeras lite men hon börjar förstå vinken ganska, 6-7 pinnar går ganska bra.

Annars är det bara mängdträning som gäller, mycket tecken och kommandon måste nötas. Jag måste även träna på sidbyten osv, byta sida bakom henne för att tjäna få så bra flyt som möjligt etc.
/ Ida "Lillmatte"